Много хора се самоубиват, защото са длъжници. Те не могат да

...
Много хора се самоубиват, защото са длъжници. Те не могат да
Коментари Харесай

Психолог: Много хора се самоубиват, защото са длъжници

Много хора се самоубиват, тъй като са длъжници. Те не могат да си разрешат вноските и затъват със последващи заеми. Важно е да се откри механизъм, който да оказва помощ на хората в такава обстановка. Не се влагат средства за предварителна защита, терапия, рехабилитация. Попитайте финансовия министър (Асен Василев) какъв брой от парите от акцизи отиват за предварителна защита на зависимостите ". Това съобщи психологът Пламен Димитров в ефира на NOVA.

Повод за думите му е днешният случай, при който мъж простреля двама и се барикадира в хранилища в Стара Загора като заплашваше, че може да посегне на живота и на други хора. Психолози съумяха да го убедят да се съобщи.

" Дано това е обеца на ухото на обществото и в страната ни да се омекоти процеса. От началото на годината на горещата линия, където се обаждат хора, които не могат да си разрешат психическа помощ, единствено при мен са се обадили над 70 души. Те са хора с задължения и някаква форма на взаимозависимост ", добави  Димитров.

" Зависимостите, съчетани с финансови проблеми, са една от най-честите тематики в обществото ни. Нямаме здравноосигурително покритие, което да поддържа психическата помощ. 80% от българското население има съществени стопански усложнения да посреща ежедневни разноски. Една четвърт от тях имат ипотеки ", изясни психологът.

Той даде образец с интернационална корпорация, където самата компания заплаща за финансово, юридическо и психическо консултиране на своите чиновници.

Италия сътвори фонд към общественото министерство за съвещания по какъв начин да се оправят хората с финансови задължения в инфлационната среда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР